top of page

Supervisió

corporal

La supervisió de casos en Anlàlisis Bioenergètica obre un ventall força ampli de possibilitats.

Habitualment, les supervisions son parlades o veient vídeos. Fa anys que incorporo també la supervisió corporal amb el treball de les resistències i defenses del terapeuta per donar claredat a les manifestacions del seu inconscient.

Temes importants com pors, inseguretats, immobilitat del terapeuta, efectes mirall, poden aturar l’evolució del procés, per tant, caldrà desvetllar aquests mecanismes per tal de poder donar eines per fer l’acompanyament en profunditat fins arribar al nucli del trauma i/o conflicte, i sortir de qualsevol situació de bloqueig.

 

Pel sol fet de ser persones, es possible que això pugui succeir freqüentment. Podem notar en nosaltres mateixos actituds com: no tenir ganes de veure un pacient, fer-nos preguntes que no trobin resposta, buscar explicacions teòriques, tenir inquietud, ansietat, desconcert, impotència... i, a vegades, somnis reveladors que val la pena desvetllar.

 

En Jean Marc Guillerme recorda com n’és de vàlid escoltar l’inconscient corporal del terapeuta per saber quina és la problemàtica del pacient.

Las mujeres que sostienen

SUPERVISIÓ

INDIVIDUAL

La supervisió és la forma de donar suport al treball dels terapeutes i s’enfoca en diverses modalitats:

 

  • Fer un seguiment de cada pacient atenent: demanda, història personal, lectura corporal, sexualitat, malalties, medicació, tractaments anteriors i actuals, sensació corporal del pacient.

  • Hipòtesi de diagnòstic

  • Transferència i contratransferència

  • Defenses i resistències

  • Estratègies corporals

  • Relació entre demanda i símptomes, així com diferenciació entre una i l’altre.

SUPERVISIÓ

GRUPAL

S’ha d’afavorir  el clima en el grup per tal de poder obtenir el suport i escalf del mateix, creant una atmosfera de confiança i seguretat per aconseguir la finalitat de trobar les dificultats per seguir un bon procés així com les eines per enfrontar les situacions de “impasse”.

Foto de una sesión grupal

SUPERVISIÓ

ONLINE

Modalitat recent, on es treballa bé però les propostes corporals requereixen que les sessions es puguin dur a terme en el local de treball del terapeuta.

Perquè haurà tot el material necessari (coixins i matalassos disponibles) , es a dir, un espai adient per treballar les actuacions del terapeuta que puguin afectar el procés terapèutic.

IMG_0959.jpg

FINALITATS DE LA SUPERVISIÓ

Ajudar al terapeuta a quedar-se obert per captar el que pugui estar passant, així com trobar les vies d’accés a l’inconscient del pacient.

Actuarem també en la integració del treball corporal i energètic com del treball verbal i analític.

 

Com ens explica Louisse Frechètte, la teràpia es un art.

 

El terapeuta té la responsabilitat de guiar la feina terapèutica. Hem d’escollir entre seguir o dirigir el procés.

bottom of page